Marlies Verkuijlen nieuwe voorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort

Sint-Jorispenning Gerda Eerdmans
Foto: MBO Amersfoort

Per 1 september is Marlies Verkuijlen gestart als voorzitter van het College van Bestuur bij MBO Amersfoort. Hiermee volgt zij Gerda Eerdmans op, die in deze rol ruim 11 jaar aan de onderwijsorganisatie verbonden was en nu zal gaan genieten van haar pensioen. Eerdmans ontving op 3 september 2020 de Sint-Jorispenning van de Burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, tijdens haar afscheidsreceptie in de grote kerkzaal van MBO Amersfoort’s Leerhotel Het Klooster.

De Sint- Jorispenning kreeg zij voor haar verdiensten voor de stad Amersfoort, omdat zij zich langere tijd heeft ingezet voor deze stad. Als wethouder, maar ook als bestuurder in verschillende raden van toezicht, waaronder die van het Meander en Pluryn.

Gerda werd geprezen door onder andere Fatma Koser Kaya, de Amersfoortse wethouder met de portefeuille onderwijs, Gerdien Bikker van onze Raad van Toezicht en Peter van Breugel van De Maatschappij. Er werd waardering uitgesproken over haar inzet, samenwerking, besluitvaardigheid en toegankelijkheid maar met name ook voor de manier waarop zij zich inzet voor kwetsbare jongeren en de ruimte die ze aan een ieder gaf om zich te kunnen ontwikkelen. De voorzitter van de Studentenraad, Brian Schut, bedankte Gerda voor haar oprechte aandacht voor de studenten. Gerda heeft bij MBO Amersfoort samen met haar collega’s van het CVB mooie dingen gebracht, zoals een vernieuwend Onderwijs In Bedrijf-concept.

Marlies Verkuijlen nieuwe voorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort 

Per 1 september is Marlies Verkuijlen gestart als de nieuwe voorzitter. Samen met Gert-Jan Lantinga vormt zij het College van Bestuur. Gerdien Bikker begeleidde namens de Raad van Toezicht de selectieprocedure. Bikker: “Marlies Verkuijlen heeft hart voor het beroepsonderwijs en ervaring in het onderwijsbestuur. Kenmerkend voor haar stijl is, dat zij verbindend is en inspirerend. Ze werkt mensgericht vanuit het vertrouwen in de professionals. Marlies neemt veel ervaring, expertise en kennis mee vanuit haar achtergrond in een soortgelijke functie. In het onderwijsbestuur, maar ook als commissaris bij de politie en in een verder verleden als orthopedagoog. We hebben haar leren kennen als een boeiende, vernieuwende leider; een boegbeeld. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij uitstekend past bij MBO Amersfoort”.

Aanpassingsvermogen en in- en uitsluiten

Marlies Verkuijlen over haar aanstelling: “Ik zie enorm uit naar de samenwerking met al mijn nieuwe collega’s. De eerste kennismakingen heb ik als zeer prettig en inspirerend ervaren en ik voel mij welkom in de organisatie. Ik hoop een waardevolle bijdrage te gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van deze mooie onderwijsorganisatie. Twee thema’s hebben, vanuit mijn Indische achtergrond, altijd centraal gestaan in mijn leven en werk. De eerste is aanpassingsvermogen. Dat kan een kwaliteit zijn; je aanpassen aan een omgeving als je voortdurend van omgeving wisselt. Echter, het gaat om aanpassen tot op zekere hoogte en niet als een spreekwoordelijke kameleon. Het tweede thema is in- en uitsluiten. In het beroepsonderwijs vind ik dit een groot en belangrijk onderwerp. Ik vind dat íedereen mee mag doen in deze samenleving en dat íedereen een belangrijke rol kan spelen. Dát is waar ik voor sta en waar ik me graag hard voor maak bij MBO Amersfoort. Samen met collega’s wil ik met hart en ziel werken om hiermee studenten in het beroepsonderwijs alles mee te geven wat hen gaat helpen voor hun toekomst.”

Reacties