Havikconcerten dreigen ophouden te bestaan nu gemeente financiële steun intrekt

Foto: Via Havikconcerten

De gemeente Amersfoort stopt met het financieel steunen van de Havikconcerten. De culturele sector heeft al hard te lijden tijdens de coronacrisis, waardoor deze mededeling als een extra dreun komt. Als er geen steun gevonden wordt betekent dit het einde van de Havikconcerten. Na 20 jaar aan succesvolle concerten komt er daarmee een einde aan het festival dat inmiddels in de hele regio een begrip is geworden.

De Havikconcerten zijn al jaren een begrip in de regio en ver daarbuiten. Het festival brengt bijzondere klassieke muziek, is gratis toegankelijk en laagdrempelig in de buitenlucht. Diverse internationale topmusici hebben met veel succes opgetreden aan de Havik. Als er geen financiële steun gevonden wordt, betekent dit het einde van de Havikconcerten.

Steun de Havikconcerten

Als alternatief voor het weekend in juni dat geen doorgang kon vinden organiseren de Havikconcerten in september diverse concertjes in verzorgingshuizen met jong talent uit de regio. Op 3 september organiseren de Havikconcerten een optreden van Cinema Paradiso in het openluchttheater Birkhoven aan de Barchman Wuytierlaan in Amersfoort. Dit trio speelt pareltjes uit de muziekhistorie op een manier die men nog niet eerder heeft gehoord. Kaarten a 5 euro per persoon zijn te verkrijgen via eventbrite.nl, vooraf reserveren vanwege corona is verplicht.

Steun de Havikconcerten en komt allen. Steunen kan ook door vriend te worden en te doneren. Laat dit niet het laatste concert zijn. Kijk op www.havikconcerten.nl voor meer informatie.

Reacties