Vredesweek 2020: Oproep aan fotografen

Foto: Publiek domein

In de Vredesweek van zaterdag 19 t/m zondag 26 september 2020 wil de Amersfoortse Ambassade van Vrede, onderdeel van PAX, een Vredesexpositie organiseren in een drietal kerken in de Amersfoortse binnenstad.

Thema dit jaar is “ Vrede verbindt Verschil“. Te denken valt aan verschil tussen landen, verschillen tussen bevolkingsgroepen, verschillen in je eigen omgeving of buurt, opvallende maatschappelijke verschillen waar u zelf tegenaan loopt.

De Ambassade van Vrede is op zoek naar (amateur) fotografen of fotoclubs die bestaand fotowerk m.b.t. dit thema in hun collectie hebben zitten en die dit gedurende een korte periode uit zouden willen lenen of geïnspireerd door het Vredesthema van dit jaar met nieuw werk aan de slag willen gaan. Deze fotowerken worden aan een breed publiek getoond.

De roulerende expositie in een drietal binnenstadskerken zal wat ruimer te zien zijn dan alléén in de Vredesweek. Aan individuele fotografen wordt gevraagd om werk beschikbaar te stellen. U kunt dan contact opnemen per mail via de Amersfoortse Ambassade van Vrede of telefonisch 033 – 47 21 882.

Reacties