eHealth Academy gaat online van start

Een eerdere klas van Young Coders
Een eerdere klas van Young Coders
Foto: Youngcoders

Innovatieve oplossingen voor de zorg, dat is de eHealth Academy. Met een nieuwe frisse aanpak leidt de academy tech talenten op om technische innovatie te brengen in de zorg. Vrijdag 17 april ging de eHealth Academy officieel en online van start. De academy richt zich voorlopig op projecten rondom de coronacrisis.

eHealth, wat bedoelen we daarmee?

Alle technische oplossingen die de gezondheid en gezondheidszorg verbeteren. Concreet kun je bijvoorbeeld denken aan oplossingen om systemen van verschillende zorginstellingen beter met elkaar te laten communiceren. Maar ook technische innovaties om mensen online bij elkaar te brengen in coronatijd dragen bij aan de gezondheid. eHealth is dus heel divers, maar altijd vanuit één gedachte: de gebruiker centraal. Het gaat bij eHealth altijd over mensen, niet over techniek.

Over de eHealth Academy

De eHealth Academy leidt high potentials vanuit allerlei studieachtergronden op tot tech innovators. Jonge slimme mensen met een eigen, innovatieve visie op bestaande én nieuwe problematiek in de zorg. Zet ze in een complementair team met een paar van de beste coaches uit het werkveld erbij en je krijgt ontzettend interessante oplossingen. Dat is de eHealth Academy.

De eHealth Academy is een initiatief van Young Coders. Young Coders is een opleider van innovatieve tech teams. ‘De afgelopen jaren hebben we veel klanten gehad uit de zorgsector. Het was een kwestie van tijd om een academy te starten specifiek voor gezondheid en zorg’, aldus medeoprichter Arjan Dost. ‘Door de huidige Coronacrisis hebben wij deze academy prioriteit gegeven en vaart gezet achter de launch.’

Zeer positieve resultaten

Voor de academy officieel van start is gegaan is er een pilot uitgevoerd, waarbij drie eHealth Academy studenten zijn opgeleid voor Babyconnect: een versnellingsprogramma om informatie-uitwisseling in de geboortezorg te optimaliseren. De studenten zijn opgeleid in diverse technieken en hebben geleerd om innovatief en oplossingsgericht te denken, vanuit het perspectief van de gebruiker. Ze werken nu mee aan creatieve technische oplossingen voor naadloos aansluitende zorg voor moeder en kind rond de zwangerschap en geboorte, zoals bijvoorbeeld dossieroverdracht tussen zorgverleners. ‘Op dit moment zijn we de eerste, zeer positieve, resultaten van de pilot aan het verzamelen’ aldus medeoprichter Jan-Willem Ligtelijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen