Swim to Fight Cancer Amersfoort verplaatst naar 2021

Foto: Swim to fight cancer

Swim to Fight Cancer, het open water zwemevent in de Amersfoortse Eem dat op zondag 13 september zou worden gehouden, is in verband met de coronapandemie verplaatst naar 2021.

Swim to Fight Cancer Amersfoort 2020 was op de achtergrond al druk met voorbereidingen voor de werving van deelnemers en sponsoren. En de eerste van beiden hadden zich al aangemeld. Echter is afgelopen weken de wereld op zijn kop gezet en is voor velen de toekomst onzeker. De organisatie heeft gekozen voor verplaatsing naar volgend jaar.

Geld nog steeds hard nodig voor kankeronderzoek

Bestuur van Swim to Fight Cancer Amersfoort: “Wij wilden op zondag 13 september 2020 weer net zo een mooie evenement neerzetten als in 2019. Dit om zo veel mogelijk geld in te zamelen en kanker over enkele jaren geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Om het event te laten slagen is actief werven van deelnemers in de periode maart tot en met juni een voorwaarde. Helaas is dit momenteel niet mogelijk en zelfs in onze ogen ongepast. Het vragen van donaties is nu ook lastig voor de deelnemers. Het lijkt nog erg ver, 13 september, en de genomen maatregelen voor grote evenementen gelden voorlopig tot 1 juni a.s., helaas hebben wij besloten, in overleg met Gemeente Amersfoort en Fight cancer,  om ons mooie evenement naar 2021 te verplaatsen. “

Ingeschreven deelnemers

De deelname van ingeschreven deelnemers blijft staan voor de nieuwe datum in 2021. Reeds ingezamelde donaties blijven staan en gaan naar de gealloceerde onderzoeken van Fight cancer voor KWF Kankerbestrijding.

Meer informatie is te vinden op https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-amersfoort

Reacties