Naastgelegen huishoudens portiekflat De Ganskuijl uitgeplaatst

De politie heeft op donderdag 30 januari 2020 onder portiekwoningen aan de Ganskuijl een hennepkwekerij aangetroffen en in beslag genomen. Bij het weghalen van de betimmeringen bleek dat door de daders bij de fundering gegraven is.

Herstelwerkzaamheden niet eenvoudig

De constructeur heeft onderzoek gedaan om de situatie te verhelpen. Dit blijkt niet eenvoudig. De fundering is een meter dieper uitgegraven dan in een normale kruipruimte. Een normale kruipruimte is vaak een halve meter tot een meter diep. Het wegspoelende zand maakt dat het grondwater omhoog is gekomen. Dit zorgt ervoor dat het deel van de fundering waar gegraven is, minder stabiel is geworden. Dit is gebleken door aanvullend onderzoek. “Dit is een uiterst vervelende situatie voor alle bewoners”, en zeker in deze tijd. Hun veiligheid staat bij ons voorop en we gaan ze helpen daar waar nodig. Een extra uitdaging omdat alles wat we doen corona-proof moet zijn”, zegt Bert Bosman, manager wonen bij de Alliantie.

Geen risico

De Alliantie neemt – na de resultaten van het aanvullende onderzoek – geen risico en heeft uit veiligheid besloten om vijf huishoudens die liggen aan de desbetreffende trapopgang uit te plaatsen. Het gaat om portiek 57 en 59. De verhuizing vindt deze week plaats en voor alle bewoners is onderdak verzorgd.

Planning

De Alliantie verwacht dat het volledige herstel van de portieken langere tijd gaat duren. We houden rekening met een jaar. Voor deze en de eerder uitgeplaatste bewoners zoekt de Alliantie een woning, al dan niet met terugkeergarantie. De huisraad van de eerder uitgeplaatste bewoners wordt deze week verwijderd en opgeslagen. De Alliantie vergoedt alle noodzakelijke kosten.

Reacties