Albert Heijn komt met ouderenuurtje in supermarkten

Foto: Google street view

Supermarktketen Albert Heijn heeft vanaf maandag een speciaal uurtje voor ouderen. Mensen van boven de 70 kunnen dan op werkdagen tussen 07.00 en 08.00 uur terecht voor hun boodschappen voordat de winkel voor iedereen opengaat.

Op die manier lopen ze minder risico het coronavirus op te lopen en hebben ze minder kans om mis te grijpen. In diverse andere landen hadden supermarkten al speciale openstellingen voor ouderen en soms ook voor zorgpersoneel. Vanuit de politiek waren de supermarkten al opgeroepen om met zo’n uur te komen.

Albert Heijn roept zijn andere klanten op rekening te houden met de extra openstelling en dan niet ook te komen. Het bedrijf vraagt verder alle klanten anderhalve meter afstand te houden, ook tot de kassamedewerkers en de vakkenvullers. Daartoe riep premier Mark Rutte woensdag ook al op.

Om het personeel bij de kassa’s te beschermen heeft Albert Heijn plexiglazen scheidingswanden aangebracht en wordt een streep getrokken om aan te geven hoeveel afstand anderhalve meter is. Verder riepen de supermarkten al op zo veel mogelijk met pin te betalen in plaats van met contant geld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen