Blije bewoners krijgen sleutel van hun sociale huurwoning in Hogekwartier

Foto: De Alliantie

Vorige week kregen blije bewoners de sleutel van hun gloednieuwe sociale huurwoning in Hogekwartier. Het gaat hier om de laatste, van de in totaal 66, sociale huurwoningen Timano in de Velden 3A en 3B.

De 36 vierkamereengezinswoningen en 30 appartementen zijn gebouwd aan de kant van de wijk Liendert. Naast de sociale huurwoningen komen er in deze Velden ook nog 16 koopwoningen bij. De verwachting is dat deze bewoners rond juni 2020 hun sleutel krijgen. De komende tijd levert de Alliantie nog meer sociale huurwoningen op in deze nieuwe stadswijk.

Ontwikkeling stadswijk Hogekwartier

Hogekwartier krijgt door alle nieuwbouw een beter en gevarieerder woningaanbod. Er is een belangrijke impuls aan de leefbaarheid in de wijk gegeven doordat de kansen, voor mensen die in de wijk Liendert willen wonen, vergroot zijn.
Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie: “Het is fijn om deze bewoners een nieuw thuis te geven in de mooie stadswijk Hogekwartier. De toevoeging van sociale huurwoningen in Amersfoort is belangrijk, want er is zo enorm veel vraag naar. We doen dit alles met aandacht voor duurzaamheid. Door de lange doorlooptijd in Hogekwartier hebben we te maken met verschillende maten van duurzaamheid: deels gasloos, deels all-electric en deels BENG. Niet te vergeten duurzame deelmobiliteit via de Mobiliteitsfabriek, circulair bouwen en een duurzame inrichting van de openbare ruimte.”

Amersfoort Vernieuwt

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen (http://www.amersfoortvernieuwt.nl/wijken/hogekwartier/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen