Inschrijving Hooglandse Dorpsloop 2020 geopend

Hooglandse Dorpsloop
Foto: Av Alrtis

Woensdagavond 20 mei vindt de 36e Klaverblad Hooglandse Dorpsloop plaats. Ook deze editie bevat scholierenkampioenschappen voor basisscholen in en nabij Hoogland, een jeugdloop en een prestatieloop in combinatie met een 10 km wedstrijd. Het parcours is voor alle afstanden gecertificeerd. De afstanden kloppen dus precies! De Hooglandse Dorpsloop is daardoor voor iedereen die het leuk vindt hard te lopen een heel geschikte loop om te zien wat je kunt.

Verschillende afstanden

De Hooglandse scholieren en de overige jeugd lopen een ronde van 1.129 meter. Deelnemers aan de prestatieloop lopen naar keuze een aantal ronden van 2.000 meter. De wedstrijd gaat over 5 ronden. De finish is op de Kerklaan. De start bij de kruising van de Zevenhuizerstraat met de Kerklaan.

Gratis deelname via Hooglandse scholen

Via school is de deelname voor Hooglandse scholieren gratis. Op de website www.hooglandsedorpsloop.nl kan een inschrijvingsformulier voor de zeven basisscholen gedownload worden. Iedereen is welkom, maar van alle anderen wordt een beperkte bijdrage gevraagd.

De eerste wedstrijd is voor kinderen in groep 3. Het startschot valt om 18:00 uur. Vervolgens is elk 10 minuten de volgende groep aan de beurt. Voor jongens en meisjes zijn aparte kampioenschappen.

Testloop

Voor leden van de organiserende atletiekvereniging Altis geldt de deelname als 10 km-testloop. Deelname is voor hen gratis als ingeschreven wordt onder “Altis Testloop”. De testloop valt onder de prestatieloop.

Inschrijven

Inschrijven kan op de website www.hooglandsedorpsloop.nl. Hier is meer informatie te vinden en kan ook inschrijvingsformulier voor de basisscholen in en nabij Hoogland gedownload worden. Via school is de deelname voor scholieren gratis. Van alle anderen wordt een beperkte bijdrage gevraagd.

Reacties