Wervelwind aan cultuur

Foto: Maarten Eykman

GTerwijl Ciara door de straten van de stad jaagde, bood Gluren bij de Buren culturele geborgenheid in de deelnemende huiskamers van de stad.  116 Amersfoorters stelden hun privé domein open voor lokaal talent en nieuwsgierige buurtbewoners.

Gluren bij de Buren 2020 vond afgelopen zondagmiddag 9 februari plaats in alle wijken van Amersfoort. Ondanks het vooruitzicht van een stormachtige dag trokken deelnemers alles uit de kast om bezoekers te laten genieten van het uitgebreide programma met muziek, theater, cabaret en andersoortige podiumkunsten. Het was letterlijk en figuurlijk een wervelende editie. Meer dan 754 Amersfoorters hielpen deze dag mee om het huiskamerfestival tot een succes te maken.

“Gelukkig heeft Gluren bij de Buren het beste slecht-weer-plan: alles is namelijk binnen! We adviseerden de huiskamereigenaren en bezoekers om voorzichtig te zijn en naar eigen inzicht te straat op te gaan, maar we hebben enkel positieve geluiden gehoord. De storm weerhield gluurders niet om bij buurtbewoners langs te gaan en te genieten van lokaal talent.” – Lenka de Hoogh programmamaker Amersfoort

Gluren bij de Buren vond dit jaar in 22 steden plaats. Er kon gegluurd worden in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Assen, Baarn, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Emmen, Haarlem, Haarlemmermeer, Helmond, Hilversum, Leiden. Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Soest, Utrecht, Utrecht, Zeist, Zoetermeer, Zutphen.

Reacties