Olifantje op komst in DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is in blijde verwachting. “Olifant Indra draagt een jong bij zich”, vertelt dierverzorger Richard van Sluis. “Het is bijna zo ver, als alles goed gaat mogen wij begin maart een kleintje verwelkomen in de olifantenfamilie.”

De dracht van 22 maanden zit er voor de Aziatische olifant Indra bijna op. “Met zo’n grote olifant is het lastig om aan de buitenkant te zien dat er een jong in de buik zit, ondanks dat zo’n kleine reus wel tachtig kilo kan wegen. Daarom moesten meerdere tests uitwijzen dat zij drachtig is”, legt Richard uit. “Deze bevestigden wat wij al dachten: Indra heeft inderdaad een jong in haar buik. Wij zien dat het erg goed gaat met Indra en wij houden haar uiteraard goed in de gaten.”

Indra is inmiddels een ervaren olifantenmoeder. “Bijna drie jaar geleden is haar jongste dochter Yunha geboren; die krijgt er nu een broertje of zusje bij”, aldus Richard. “Wij zijn erg benieuwd hoe zij en de andere jonge olifant in onze kudde gaan reageren op deze kleine.” Het jonge olifantje is naar verwachting vanaf begin maart te bewonderen in het park. Belangstellenden kunnen live meekijken naar de olifantenkudde en de bevalling op de voet volgen via de webcams van DierenPark Amersfoort.

Reacties