‘Baas’ Beweging 3.0 staat stoel af aan vmbo-leerling Silke

Foto: Publiek domein

Zorgorganisatie Beweging 3.0 is trotse deelnemer aan de zesde editie van ‘JINC Baas van Morgen’. Op donderdag 23 januari staat Micha van Akkeren van de Raad van Bestuur voor een dag zijn stoel af aan de 14-jarige Silke, Vmbo-leerling van het Trivium College.

Silke staat donderdag een spannende dag te wachten. Zij gaat de hele dag mee op pad met Micha van Akkeren en zal meedenken over vragen die in de organisatie spelen. Micha kijkt er naar uit: “De beste manier om er achter te komen wat je wilt en welk talent je hebt is door het zelf te ervaren. We hopen dat we deze jonge baas donderdag een onvergetelijke dag kunnen bezorgen en dat zij ons verfrissende ideeën kan geven!”

Met Baas van Morgen willen Beweging 3.0 en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Als je wieg in een omgeving staat met armoede en weinig rolmodellen, heb je minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol je verder ook bent. Baas van Morgen wil deze kinderen kennis te laten maken met een omgeving die zij van huis uit niet kennen.

Beweging 3.0 maakt deel uit van een groot gezelschap: in totaal doen maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement.

Reacties