Luiaard Floor uitgegroeid tot zelfstandige dame in DierenPark Amersfoort

Floreana hangt aan tak
Floreana hangt aan tak
Foto: DierenPark Amersfoort

Kleine luiaards worden groot: luiaardjong Floreana -door haar verzorgers Floor genoemd- in DierenPark Amersfoort heeft de leeftijd bereikt dat zij op eigen benen kan staan. “Floor is bijna één jaar en zij was er klaar voor om haar moeder te verlaten”, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk. “Zij heeft daarom nu haar eigen gebied om rond te hangen in ons nachtdierenverblijf.”

De tweevingerige luiaards die je in de Amersfoortse dierentuin kunt vinden zijn solitaire dieren. “Floor is nu bijna één jaar, dat is onder luiaards de leeftijd waarop zij ‘het ouderlijk huis’ verlaten en dus hun eigen weg gaan”, aldus Paul. “Aan het gedrag van haar luiaardmoeder zagen wij dat ook zij overtuigd is dat Floor het alleen af kan. Zij nam de laatste weken al meer afstand van haar jong.

Luiaard Floor is al helemaal gewend aan haar verblijf. “De luiaard heeft haar nieuwe plekje als een zelfstandige dame langzaam verkend.”, aldus Paul. Ook met moeder Amaka gaat het goed. “Het zou zelfs kunnen dat zij weer drachtig is, wie weet mogen wij over een tijdje weer een jonge luiaard verwelkomen.” Je kunt de luiaards vinden in het nachtdierenverblijf van DierenPark Amersfoort, waar zij ondersteboven in de takken hangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen