Project ‘Meet je stad Amersfoort’ komt naar het Eemhuis

Foto:

Er wordt veel gesproken over klimaatverandering en over de gevolgen daarvan voor Nederland. Maar wat betekent het voor Amersfoort? Het project ‘Meet je stad’ zoekt het uit en kijkt per wijk naar wat er nodig is. Kom zaterdag 23 november langs in het Eemhuis om eens kennis te maken met dit initiatief. Meet je stad komt langs vanwege Nederland Leest.

Begin 2015 is ‘Meet je stad!’ gestart; een project dat volledig wordt uitgevoerd door een groep betrokken inwoners van Amersfoort. Zij werken samen met de gemeente Amersfoort, waterschap Vallei en Veluwe en De WAR. Inwoners doen metingen in hun eigen leefomgeving en onderzoeken de gevolgen en beleving van klimaatverandering in de stad Amersfoort.

Hoe warm is het in jouw straat? En een paar straten verderop? Hoe kunnen we per wijk bepalen wat er nodig is om in de toekomst zo weinig mogelijk negatieve gevolgen van klimaatverandering te ondervinden? Heb je last van wateroverlast of hitte? Misschien kan je samen met anderen uit de buurt of met de gemeente voor meer groen in jouw wijk zorgen zodat het water wordt opgenomen bij hevige regen, en de straat koeler blijft bij hitte.

Nederland Leest

Deze activiteit wordt in het kader van Nederland Leest georganiseerd. Nederland Leest is de grootste leescampagne van Nederland en heeft dit jaar als thema ‘duurzaamheid’. Leden en niet-leden kunnen in november gratis het boek Winterbloei van Jan Wolkers in de bibliotheek ophalen mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Reacties