3.600 wandelaars genieten van unieke omgeving Soest en Baarn

Voor ruim 3.600 wandelaars kleurde het weekend afgelopen weekend paars tijdens de tweede editie van het Soester Wandelweekend. Sportevenementenorganisatie Le Champion organiseerde voor het tweede jaar in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn dit zomerse wandelevenement. Het weer was niet altijd even zomers, maar dat weerhield de deelnemers er niet van om te genieten van de prachtige natuur en unieke bezienswaardigheden op de route.

De paarse heide was prachtig van kleur en maakte natuurgebieden de Korte Duinen en Natuurreservaat de Stulp unieke stukken op de route. De 20 en 30 km route ging tijdens de Soester Duinendag langs het Nationaal Militair Museum waar een rijke historie ligt. Dit jaar konden wandelaars langs het bordes van het impossante Paleis Soestdijk wandelen. Op zaterdag genoten 2.500 wandelaars van de Soester Duinendag en op zondag namen 2.400 wandelaars deel aan de Baarnse Bossendag. Ruim 1.300 wandelaars waren op beide dagen van de partij.

Nieuwe 3,5 km route
Dit jaar werd er een nieuwe afstand van 3,5 km toegevoegd aan de Baarnse Bossendag. Deze route is geschikt voor rolstoelgebruikers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. 100 deelnemers genoten van deze nieuwe route tijdens het Soester Wandelweekend met een gezellige stempelpost bij ‘In den Houten Klomp’.

Mooie opbrengsten goede doelen
Wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen voor het goede doel van het Soester Wandelweekend: Stichting Semmy. Deze stichting zet zich volledig in voor kinderen met hersenstamkanker. Voor Stichting Semmy is een prachtig bedrag van € 8.000,- opgehaald. Daarnaast ging een deel van de opbrengst, zoals de parkeergelden, naar de lokale goede doelen Stichting de Regenboogboom en Stichting FrankLin. Voor beide doelen werd een bedrag van € 4.000,- opgehaald.

Editie 2020
De derde editie van het Soester Wandelweekend vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2020, het openingsweekend van de Gildefeesten. Inschrijven voor het wandelevenement is mogelijk vanaf medio maart 2020.

Reacties