Canto Ostinato een geweldige inspiratiebron in Concordia-Hoogland

Foto:

Zondagmorgen een mooi concert bezoeken in Concordia Hoogland. Dat deden ruim 140 belangstellenden om de uitvoering te horen en te zien van Canto Ostinato.

Vier Amersfoortse pianisten en twee vleugels waren er voor nodig om de belangstellenden te laten verwonderen met dit muziekstuk. De pianisten waren: Daniël van der Hoeven (1985), Mischa van Tijn (2000), Ernst Munneke (1976) en Frank Oppedijk (1985).

Canto Ostinato is een tonale compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012). Het stuk werd gecomponeerd tussen 1973 en 1976 onder de naam Perpetuum. Een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel Canto Ostinato gekozen. Canto (cantate) verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Dit muziekstuk ging in première op 25 april 1979 in de Ruïnekerk te Bergen (Noord-Holland) en dat is nu precies 40 jaar geleden.

Subsidiegevers

De organisatie kreeg diverse positieve reactie’s.
Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Cultureel Fonds Amersfoortse Verzekeringen, de Gemeente Amersfoort, Buurtbudget Hoogland en Ondernemersvereniging Hoogland.

Reacties