Zeldzame Balispreeuwen uit eieren gekropen in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort vliegen sinds kort twee bijzondere vogels rond. “In ons park zijn twee Balispreeuwen uit hun ei gekropen en dit is erg mooi nieuws”, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk. “Balispreeuwen zijn in het wild bedreigd, dus het is extra bijzonder dat wij deze kleintjes mogen verwelkomen.”

De Balispreeuwen zijn te zien in het Schildpaddenhuis in het Amersfoortse dierenpark, waar de zangvogels nog maar enkele maanden wonen. “Het is fijn dat er na zo’n korte tijd al jonge Balispreeuwen zijn”, aldus de dierverzorger. “De jonge vogels zijn al flink aan het oefenen met vliegen boven de reuzenschildpadden.”

In het wild komt de witte vogelsoort alleen voor op het Indonesische eiland Bali. “Helaas zijn Balispreeuwen in het wild bijna uitgestorven en daarom voert de EAZA, de Europese vereniging van dierentuinen, sinds 2018 de Silent Forest campagne. Hiermee vraagt de organisatie onder andere aandacht voor de Balispreeuw ”, legt Paul uit. “Daarom is het extra fijn dat er in ons park nu twee jonge Balispreeuwen uitgevlogen zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen