Juryleden natuurprijs Groene Kroon 2019 bekend

Foto:

Robbert Snep (Wageningen University & Research), Fiona van ’t Hullenaar (Universiteit Utrecht) en Mathias Lehner (NextCity) vormen de jury voor de Groene Kroon 2019, de natuurprijs van de provincie Utrecht.

Met de Groene Kroon wil de provincie de uitvoering stimuleren van nieuwe initiatieven die de biodiversiteit in en rondom bebouwd versterken. Initiatieven aanmelden kan nog tot 1 juni. Op 18 september maakt de jury de winnaars bekend.

De juryleden brengen, naast hun enthousiasme voor biodiversiteit en groen in de stad, jarenlange ervaring met zich mee op dit thema. Door de combinatie van ervaring uit de wetenschap, architectuur en bedrijfsleven is deze jury in staat om de aanmeldingen voor de natuurprijs te beoordelen op impact op biodiversiteit, mate van innovatie, integraliteit en opschaalbaarheid.

Fiona van ’t Hullenaar

Als directeur Vastgoed & Campus bij Universiteit Utrecht is Van ‘t Hullenaar onder meer verantwoordelijk voor de verduurzaming van de panden die de universiteit in beheer heeft. Eerder zorgde zij voor de renovatie van een van de meest duurzame en groene hoofdkantoren in Nederland: die van verzekeringsmaatschappij a.s.r. in Utrecht. Natuurprijs Groene Kroon is voor Van ’t Hullenaar bekend terrein: tijdens de eerste editie in 2017 nam zij eveneens plaats in de jury. “De Groene Kroon is een belangrijke stimuleringsprijs om biodiversiteit in de gebouwde omgeving aan te moedigen. Ik ben vereerd dat ik mee mag kijken naar mogelijkheden op een vlak wat mij zo na aan het hart ligt.”

Mathias Lehner

Als expert op het gebied van biodiversiteit en architectuur streeft Lehner naar het verbeteren van de kwaliteit van leven in steden door de biodiversiteit te vergroten. Hij maakt aantrekkelijke ruimtelijke ontwerpen voor een nieuw soort bebouwde leefomgeving dat een hoge kwaliteit van leven biedt voor zowel mensen, als dieren en planten. “Natuur in de stad en het bouwen voor biodiversiteit bevorderen de kwaliteit van de leefomgeving van ons allemaal. Als architect ben ik benieuwd naar de integrale ideeën en initiatieven die overdraagbaar en opschaalbaar zijn. Ik verheug me op de inzenders voor de Groene Kroon 2019!”

Robbert Snep

Snep is als wetenschapper en consultant gelieerd aan Wageningen University & Research, gespecialiseerd in Green City onderzoek. Als expert in stedelijke ecosystemen, natuurinclusief bouwen, groene bedrijventerreinen en groene architectuur neemt Snep een flinke dosis kennis en ervaring mee. “Natuurinclusieve stadsontwikkeling is dé manier om mens en natuur in contact met elkaar te houden, een prijs kan anderen inspireren hier ook stappen in te zetten.”

Aanmelden kan nog tot 1 juni

Heeft u een initiatief dat de biodiversiteit versterkt in en rondom bebouwd gebied van de provincie Utrecht? En wilt u kans maken op het winnen van de natuurprijs ter waarde van 6.000 euro? U kunt nog meedingen naar natuurprijs de Groene Kroon 2019. Meld uw initiatief voor 1 juni aan op www.provincie-utrecht.nl/groenekroon.

Bron: provincie Utrecht

Reacties