Anneke Knol nieuwe algemeen directeur/secretaris provincie Utrecht

Anneke Knol
Foto: Provincie Utrecht

Anneke Knol-van Leeuwen wordt de nieuwe algemeen directeur/secretaris van de provincie Utrecht. Zij volgt op 16 juni 2019 interim-directeur Jan Herman de Baas op, die dan ruim een jaar leiding heeft gegeven aan de ambtelijke organisatie. Knol is momenteel algemeen directeur/gemeentesecretaris van de gemeente Vlaardingen.

Gedeputeerde Staten zijn blij dat in de persoon van Anneke Knol een ervaren algemeen directeur is gevonden. Haar visie sluit aan bij de beweging die de provincie Utrecht als organisatie heeft ingezet. Knol is strategisch, analytisch en een creatief denker. Zij heeft ruime ervaring in leiderschap, management en organisatieontwikkeling. Zij wordt in haar nieuwe functie eindverantwoordelijk voor het functioneren van de ambtelijke organisatie. Als secretaris is zij, vanuit haar wettelijke rol, eerste adviseur van het college van Gedeputeerde Staten en de Commissaris van de Koning.

Anneke Knol is sinds 2015 gemeentesecretaris van Vlaardingen. Daarvoor vervulde zij dezelfde functie bij de gemeente Barendrecht. Eerder gaf zij bij de gemeente Lansingerland leiding aan de afdelingen Economische Zaken & Welzijn en Strategische Ontwikkeling, en was zij in diverse functies werkzaam bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud en de Kamers van Koophandel Rotterdam en Zuid-Holland Zuid.

Bron: provincie Utrecht

Reacties