Obstaclerun Amersfoort groot succes

De Obstaclerun Amersfoort op tweede paasdag was één groot sportief feest, waar jong en oud aan deelnam. Hoewel de organisatie een minimum leeftijd van 6 jaar adviseerde, was de jongste deelneemster drie jaar. “Samen met haar ouders heeft ze alle obstakels mee kunnen maken”, zegt organisator Floor Visser.

“Niet alle hindernissen waren even makkelijk. Deelnemers gaven elkaar een kontje als het even te steil of te glad was. Ook een deelneemster die haar benen niet kon gebruiken heeft alle obstakels kunnen doen. Ze heeft sterke armen zei ze en werd steeds met de rolstoel naar de volgende hindernis gereden.”

Samen met Mik Borsten en Jaap Hengeveld zette Visser dit jaar voor de tweede keer haar schouders onder het sportevenement voor de hele familie. “Oud-sportdocent ROC Ben Echten hebben wij uitgenodigd voor de start van de eerste groep. Ben liep de 4,5 kilometer met zijn kinderen en kleinkinderen en vond het een geweldig evenement”, zegt Visser.

Net als bij de eerste editie gingen op deze tweede paasdag zo’n achthonderd deelnemers van start voor een run over 2,5 of 4 kilometer. Dit jaar heeft de organisatie de startijden verruimd, de groepen verkleind tot dertig personen en de volgorde van de obstakels zo gemaakt dat er nagenoeg geen wachttijden voor de obstakels ontstonden. Het laatste obstakel op het Eemplein, de Tobbedansbaan was een succes. De vrijwillige brandweer van Amersfoort, aanwezig met een indrukwekkende brandweerwagen, sproeide water over deze glijbaan die eindigde in een verkoelende tobbe gevuld met water. Het waterspektakel op het Eemplein verleidde vooral de jonge deelnemers deze meer dan een keer te doen.

Meer foto’s zijn te vinden op de facebookpagina van Obstaclerun Amersfoort.

Reacties