Sanyu Muganda voorleeskampioen van de provincie Utrecht

In theater de Kom in Nieuwegein was donderdag 11 april de Provinciale Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Acht regionale voorleeskampioenen streden om die ene, felbegeerde plek in de landelijke finale. De winnaar is Sanyu Muganda van de Gabrie Mehen-school uit Amersfoort.

Sanyu won al overtuigend in de regio Eemland, maar bleek ook nog eens de allerbeste voorlezer van de hele provincie te zijn. De jury vertelde dat ze “zeer onder de indruk” van haar was, en wenste haar veel succes in de finale op 22 mei in Amstelveen. Haar hele klas gaat dan weer mee om haar aan te moedigen en wie weet wordt Sanyu dan wel de Nationale Voorleeskampioen!

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijke wedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8. De leerlingen die meedoen worden eerst kampioen van hun school en strijden daarna tegen kampioenen van andere scholen. In Baarn, Bunschoten, Amersfoort en Woudenberg doen jaarlijks rond de 30 scholen mee aan deze wedstrijd. De voorrondes en de Eemland-finale worden georganiseerd door de Bibliotheek Eemland. Dat de regio sterke voorlezers aflevert mag duidelijk zijn: ook vorig jaar schopte de Eemland-kandidaat het tot de landelijke finale. Zij werd daar tweede.

Reacties