Nieuwe locatie voor de 40e Nationale Veldrit Amersfoort

Veldrit Amersfoort
Veldrit Amersfoort
Foto: WV Eemland

In de aanloop met de voorbereidingen van de veldrit van 2018, mocht de organisatie van het Utrechts landschap al vernemen, dat voor de jubileumeditie 2019 en  volgende jaren geen toestemming meer zou worden verleend door het Utrechts Landschapsbeheer om in het Bos Birkhoven te blijven rijden. Dat dit voor velen rauw op het dak viel, mag begrijpelijk zijn, daar andere (sport)evenementen hun doorgang bleven behouden. De juiste reden is dan ook nog altijd voor velen een grote vraag.

De afgelopen periode heeft de organisatie naarstig gezocht naar een nieuwe locatie om vooral het naderende gevaar te ontlopen, dat wederom een mooi wielerevenement definitief voor de regio van de wielerkalender zou verdwijnen. Amersfoort heeft samen met Lieshout de oudste veldritten van Nederland in huis en dit zou uiteraard voor de stad  een sportieve aderlating betekenen. De organisatie heeft tijdens haar zoektocht gelukkig mogen ondervinden, dat het vanuit sportminded Amersfoort van alle kanten steun kreeg. Het was dan ook de gouden tip van de Amersfoortse sportman Mik Borsten, die een passende locatie opleverde met het bosgebied van de GGZ instelling Zon&Schild. De Amersfoortse veldrit heeft gelijk in haar eerste gesprekken met Zon&Schild een warme ontvangst mogen begroeten en is voor de komende jaren verzekerd van een passende locatie met een geschikt bosgebied en een uitstekende accommodatie om de vele deelnemers en toeschouwers straks weer goed te ontvangen. Tevens is door GGZ Centraal mede aangegeven, dat zij dit gebied ook openstellen voor de WV Eemland Jeugd om in de nazomer hier te oefenen voor het winterseizoen.

Met de wijziging van de locatie wordt gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook wijzigingen aan te brengen in de samenstelling van de organisatie. Good old Nico de Vries en Ton Smink geven het stokje door aan Joost Pieterse (vader van Puck Pieterse) en John Engberink voor het technische deel van deze veldrit. Ook zal er in de komende tijd geïnvesteerd worden om de Nationale Veldrit Amersfoort naar een nog hoger niveau te brengen.

De veldrit staat voor dit jaar voor 8 december op de wielerkalender. Alle informatie van de Nationale Veldrit Amersfoort.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen