Een bijzonder Helden concert van muziekvereniging Sint Caecilia

Cees Groen 70 jaar lid van muziekvereniging Sint Caecilia wordt door zijn medemuzikanten gefeliciteerd
Foto:

Afgelopen zaterdagavond 16 maart, heeft muziekvereniging sint Caecilia uit Hoogland in de goed gevulde Rabobank zaal van Flint Amersfoort een voorjaarsconcert gegeven met als thema: Helden.

Alle drie onderdelen: het opleidingsorkest, slagwerkensemble en het fanfareorkest gaven een geweldig optreden rondom het genoemde thema. Tijdens deze avond werd ook aandacht geschonken aan twee bijzondere helden binnen de muziekvereniging Sint Caecilia. Zo was trombonist Nico van Dalen 25 jaar lid. Maar naast hem werd ook bügelist Cees Groen gehuldigd. Hij is al 70 jaar lang spelend lid. Bertus Wernsen feliciteerde beide heren en had voor beide een verhaal over het verleden van hun carrière binnen deze muziekvereniging.

70 jaar lidmaatschap

Vooral Cees Groen werd in het zonnetje gezet, want hij is inmiddels 70 jaar lid. Cees was geheel verrast. Na afloop van dit concert werd hij gefeliciteerd door alle muzikanten en het aanwezige publiek. “Al die poespas bij dit soort momenten, daar geef ik niet zoveel om. Maar ja het hoort er een beetje bij. Al met al is dit toch wel een beetje leuk!”, aldus Cees.
Na afloop van zijn huldiging speelde het fanfareorkest speciaal voor hem het nummer Alte kameraden. Deze mars doet hem veel, omdat hij deze in 1968 ook gespeeld heeft in Duitsland samen met zijn broer Theo. Dit is voor hem een dierbare herinnering. Cees dirigeerde op deze avond zelf deze mars en hij vond dat het orkest dit goed heeft gespeeld.
Ook zijn dochter Wendy, die ook al vele jaren speelt in het fanfareorkest, sprak een aantal woorden naar haar vader: “Trots ben ik dat ik naast je mag staan en dat jij al ruim 70 jaar lid bent van onze vereniging. Jij bent er altijd, een voorbeeld voor iedereen. Elke avond aan het oefenen, serieus en betrokken, van jou kan je op aan! Vele optredens heb je mee mogen maken met het orkest en de boerenkapel. Tot in de late uurtjes genieten. De liefde voor de muziek heb je doorgegeven aan je 2 kinderen. Mede dankzij de steun van je vrouw kan jij je grootste hobby uitoefenen: bugel spelen bij Sint Caecilia. Pa, voor mijn broer en mij ben je goud waard.”

Afscheid van voorzitter Bertus Wernsen

Voor de voorzitter was het zijn laatste officiële optreden als voorzitter bij deze vereniging, want hij gaat samen met zijn vrouw Alice verhuizen naar Deventer. Hij ontving een mooi bos bloemen uit handen van presentatrice Miranda van Drie, met daarbij een daverend afsluitend applaus van het publiek en van alle muzikanten.

Op naar de volgende activiteiten

De leden van de muziekvereniging gaan zich nu richten op de komende donateursactie. Deze wordt jaarlijks gehouden in Hoogland en begint op 25 maart aanstaande.

Ingestuurd door Gerard Hilhorst

Reacties