SmartFunding start in Amersfoort met aanbieden van financieringsmogelijkheden voor MKB

Foto: Peter Rietman

Vanaf deze maand gaat SmartFunding van start in groeiregio Amersfoort met het aanbieden van alle financieringsvormen aan het MKB. Bedrijven uit het midden-en kleinbedrijf (mkb) zijn steeds vaker aangewezen op alternatieve financiering, onder meer omdat banken terughoudender zijn met het geven van krediet.

De Amersfoortse financieringsexpert van SmartFunding, Peter Rietman, stelt dat de rol van banken de laatste jaren is veranderd. “Ondernemers die hun ideeën en ambitie willen verwezenlijken, vinden het steeds lastiger financiering te krijgen. Een deel van het probleem is dat banken en ondernemers elkaars taal niet spreken en een financieringsaanvraag een ingewikkeld proces kan zijn. Dankzij onze achtergrond in ondernemen kunnen wij een brugfunctie vervullen. Wij helpen de ondernemer een overtuigende business case en een financieel plan voor de aanvraag te maken.”

Nieuwe en strengere bankeisen hebben er bovendien voor gezorgd dat banken minder risico kunnen nemen. Stapelfinanciering, waarbij naast bijvoorbeeld een bankkrediet andere financieringsvormen worden ingezet, is daardoor populairder geworden. “Er zullen mogelijk dus andere investeerders gezocht moeten worden. SmartFunding heeft precies het landelijk netwerk om dat te doen. Onze experts kunnen een breed palet van financieringsvormen aanboren”, aldus Rietman.

Een onafhankelijke gids

Doordat er meerdere vormen van alternatieve financiering bestaan, is het voor veel ondernemers best complexe materie, zeker als er een mix van verschillende leningen afgesloten moet worden. MKB-ondernemers die de financiering niet kunnen rondkrijgen, zetten hun groeiplannen noodgedwongen in de ijskast en laten kansen onbenut. Een onafhankelijke gids die zijn weg goed weet te vinden in bank- en alternatieve kredieten biedt dan veel voordelen.
Uiteindelijk wordt dan in overleg met de ondernemer de juiste financieringsmix gevonden. Rietman: “De kracht van SmartFunding is dat we onafhankelijk zijn. We gaan voor de ondernemer de discussie aan met financiers en hebben daarbij één belang: dat van die ondernemer.”
Rietman meent dat de dienstverlening van SmartFunding goed aansluit op de uitdagingen in de regio Amersfoort, waar bedrijven met veel groeiambitie zijn gevestigd: “Denk aan bedrijven in de IT, transport, maar ook hoofdkantoren van grote bedrijven. Een heel interessante en centrale regio. “

Wat doet SmartFunding?

SmartFunding begeleidt MBK-ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van financieringen tussen de 250.000 en vijf miljoen euro. Samen wordt er gewerkt aan een ijzersterke businesscase. Met een gedegen financiële onderbouwing en haalbaarheidscheck op zak, benadert SmartFunding een zorgvuldig samengestelde selectie van passende financiers.
Door daarnaast gebruik te maken van ‘SmartCash’-monitoring, maakt SmartFunding maandelijks inzichtelijk hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen. De MKB-ondernemer krijgt hiermee doorlopend inzicht in de eigen liquiditeitspositie.

Partners

SmartFunding werkt samen met de belangrijkste banken en alternatieve financiers in Nederland en biedt een scala aan financieringsmogelijkheden. Vormen van financiering die worden aangeboden zijn klassieke leningen bij banken, leasing, factoring en crowdfunding. SmartFunding biedt ondernemers ook toegang tot private investors en direct lenders.

Reacties