Goed doel Bergcross: drinkwater voor Cambodja

Foto:

Traditioneel adopteert de Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross een goed doel. Deelnemers kunnen bij de inschrijving een extra bedragje schenken. Op zondag 10 februari 2019 staat ter plaatse een collectebus voor klein geld klaar. Alles bij elkaar levert dit elk jaar een mooi bedrag op.

Cambodja

We helpen bij deze 28e editie van de Bergcross de Stichting Twentse Waterpompen Cambodja om geld in te zamelen voor waterputten met waterpompen. Hiermee helpen we de kwaliteit van leven van arme mensen in Cambodja verbeteren. Dit goede doel is ook heel toepasselijk voor de Bergcross. Want het parcours van de Bergcross loopt langs de winputten van drinkwaterbedrijf Vitens. Uit het gewonnen grondwater uit de Amersfoortse Berg levert Vitens de Amersfoorters gezond drinkwater van bronwaterkwaliteit. We gunnen de mensen in Cambodja toch ook goed water?
Een pomp met waterput kost in Cambodja € 350. Met hoeveel waterpompen zal de Bergcross met alle donaties kunnen helpen? Wij van de Bergcross hopen op minimaal 4!

Stichting Pharus zet de verdubbelaar in

Naast het start/finish gebied van de Bergcross staat de in 1912 gebouwde watertoren. Vitens heeft in de moderne drinkwatervoorziening geen watertorens meer nodig. Stichting Pharus is de nieuwe eigenaar en gaat kantoor houden in de watertoren. Deze buur van de Bergcross gaat het bedrag dat de Bergcross zelf ophaalt verdubbelen. Is dat geen mooi gebaar?!

Clinics ter voorbereiding

Om goed voorbereid aan de start te staan, organiseert Atletiekvereniging Altis ook dit jaar voor belangstellenden een aantal crossclinics. Deze populaire clinics zijn bedoeld voor lopers met weinig of geen crosservaring. Ga lekker met gediplomeerde Altis-trainers het bos in op 5 zondagochtenden (6, 13, 20, 27 januari en 3 februari 2019).
Voor € 25,- kan aan alle clinics deelgenomen worden en is de deelname aan de Amersfoortse Bergcross (à € 8,50) inbegrepen. Altis-leden ontvangen een korting van €10,00 die bij de incasso wordt verrekend. Inschrijven voor de clinics kun je doen door dit bij de inschrijving voor de Amersfoortse Bergcross aan te geven. Ook zonder deelname aan de Bergcross ben je uiteraard welkom bij de clinics.

Reacties

Cookieinstellingen