Laatste werkzaamheden kruispunt Voestalpine Bunschoten

Foto:

Een meevaller voor de weggebruikers van de Amersfoortseweg (N199) door Bunschoten: het kruispunt met de Bisschopsweg (N414) bij Voestalpine gaat het komende weekend niet volledig dicht. Alleen de aansluiting met de Bisschopsweg wordt op 1 en 2 december afgesloten.

Omdat de werkzaamheden op en om het kruispunt zo voorspoedig zijn verlopen, is de geplande tweede weekendafsluiting niet nodig om de aanpassingen aan het kruispunt af te maken.

Werkzaamheden en verkeersmaatregelen op 1 en 2 december 

Op 1 en 2 december zijn er vooral werkzaamheden in de bermen van het kruispunt. Het gaat daarbij voornamelijk om het vervangen van de verkeersregelkast waarop de nieuwe verkeerslichten worden aangesloten.
Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, wordt de aansluiting met de Bisschopsweg afgesloten. De Amersfoortseweg zelf blijft open voor verkeer. Omdat de verkeerslichten tijdens de werkzaamheden nog niet werken, worden fietsers en voetgangers bij het oversteken begeleid door verkeersregelaars. De omleiding van de N414 naar Bunschoten loopt via De Kronkels.

Aangepast kruispunt

Vanaf zondagavond 2 december kan het verkeer zonder beperkingen gebruik maken van het nieuw ingerichte, provinciale kruispunt. De twee extra voetgangersoversteken en de fietsoversteek gaan zorgen voor een betere bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers van Voestalpine en het bedrijventerrein erachter (Haarbrug Zuid). Ze zijn voorzien van verkeerslichten om veilig te kunnen oversteken. Alle nieuwe verkeerslichten op het kruispunt worden opgenomen in een regeling die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. Deze nieuwe regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit beheert de provincie Utrecht het netwerk van verkeerslichten.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

Bron: provincie Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen