Meer ruimte voor eigenzinnige tatoeages

Foto:

De chemie die Francine Launspach voor ogen had toen ze vorig jaar december ‘TattooLab’ opende, heeft tot een lichte explosie geleid. Haar tatoeagezaak in de oude Prodentfabriek, die ruimte moest bieden aan al haar “borrelende ideeën en wilde plannen”, barstte enkele maanden na de start al volledig uit zijn voegen.

Op zondag 16 december, tijdens de Midwintermarkt in Amersfoort, opent ze de deuren van haar nieuwe zaak, mét lichtkoepel. Belangrijk, want voor stijlvolle tatoeages is goed daglicht een voorwaarde. Francine, stralend: “Ik heb hier echt het mooiste daglicht van de wereld.”

Haar nieuwe stek, die maar liefst vier keer zo groot is, geeft Launspach letterlijk en figuurlijk de ruimte die ze nodig heeft om haar onverminderd grote ambities waar te maken. Zo komt er een guest spot voor nationale en internationale tattoo-artiesten, zijn er twee plekken gereserveerd voor de opleiding van talent en staat er een collaboratie met een kunstfotograaf op stapel. Maar het meest opmerkelijke is toch wel de samenwerking met een laserkliniek.

Op het eerste gehoor klinkt het inderdaad niet als een voor de hand liggende match,” lacht Francine, “maar voor mij is het ontzettend logisch.” De toenemende vraag om bestaande tatoeages te coveren – als het ware te transformeren, door er een nieuwe tattoo overheen te zetten – leidde tot het nemen van deze stap, legt ze uit. Jerry Versluis zal vanaf januari één dag per maand aanwezig zijn om met zijn lasertechniek oude tatoeages dermate ‘lichter’ te maken dat er ruimte ontstaat voor nieuw, beter doordacht werk.

Veel nieuwe ontwikkelingen, dus. “Maar,” benadrukt Launspach, “mijn samenwerking met de klánt blijft het belangrijkst.” De focus van TattooLab is en blijft creatieve expressie. “De chemie die je samen creëert om tot een eigenzinnig en uniek kunstwerk te komen dat echt helemaal bij hem of haar past – uiteindelijk is dat toch het mooiste wat er is.”

Het nieuwe TattooLab is voor het eerst te bezoeken tijdens de Midwintermarkt in Amersfoort. Geïnteresseerden zijn tussen 11.00 en 15.00 uur welkom voor een hapje, een drankje en een rondleidinkje op de Oude Fabrieksstraat 2.

Reacties