Start open marathon wintertraining

Foto: AV Altis

De atletiekverenigingen Altis uit Amersfoort en Pijnenburg in Soest werken samen bij de marathon wintertrainingen. Deze trainingen staan open voor iedereen die een marathon wil lopen. Ook als je geen lid bent.

De trainingen zijn gericht op de Marathon van Rotterdam of een andere voorjaarsmarathon. Het evenement in Rotterdam is op 7 april 2019. Een voorwaarde om deel te nemen aan de trainingen is dat de deelnemer een halve marathon binnen de tijd van 2 uur en 15 minuten kan volbrengen en de hele marathon binnen 5 uur denkt te kunnen uitlopen. Deelnemers moeten minimaal drie keer per week kunnen trainen.

De trainingsperiode omvat 17 zondagen met een lange duurloop of een bloktraining. Door de week is er op de woensdagavonden een intervaltraining voor die lopers die naast de omvang ook aan snelheid willen werken. Verder kan er naar behoefte en mogelijkheden bij Altis worden getraind.

Tijdens de trainingsperiode is er extra aandacht voor de energiesystemen die een rol spelen bij het marathonlopen, voor voeding en drinken, en voor de mentale aspecten bij het hardlopen. Een omslagpuntbepaling staat ook op het programma.

Niet-leden van Altis en Pijnenburg kunnen na een gratis kennismakingsperiode van 1 maand desgewenst lid worden van één van beide verenigingen. Je betaalt dan de gebruikelijke verenigingscontributie en niets extra voor de deelname aan de marathon wintertrainingen. Mocht je je niet willen binden dan bedragen de kosten voor de deelname voor de gehele periode € 75,00.

De eerste training is op zondag 9 december 2019.
De aanvang is om 09.00 uur in het clubhuis van AV Altis aan de Schothorsterlaan in Amersfoort.
Na een korte introductie op de training wordt gestart met een rustige duurloop van 20 km.

Meer informatie en inschrijven bij Shan Happé via e-mail [email protected]

Reacties