Ik zit hier super op mijn plek!

Foto:

Matthijs Hoddenbagh is in zijn nopjes met zijn kamerwoning in het voormalige kantoorgebouw aan de Lichtpenweg op de Hoef in Amersfoort. Matthijs was de eerste bewoner en is blij dat hij nu ‘buren’ krijgt. Want vanaf 1 november betrekken de nieuwe kamerbewoners hun kamer.

De kamers in de noordelijke vleugel van het gebouw zijn rond de 20m2 groot en worden door woningcorporatie de Alliantie verhuurd. Per verdieping zijn er 17 kamers. De bewoners delen samen een grote woonkeuken, de toiletten en de douches. Een deel van de kamers wordt ook verhuurd aan cliënten van zorgorganisaties die de kamer als opstap kunnen gebruiken naar een zelfstandige woning. Gapph Vastgoedbeheer heeft het beheer van de kamerwoningen in handen.

Uniek project

De oplevering van de kamerwoningen is de eerste fase van dit bijzondere project. Begin volgend jaar wordt de zuidelijke vleugel getransformeerd tot ruim 50 sociale huurappartementen. BPD wil in het tweede kwartaal van 2019 starten met de verkoop van 85 koopappartementen. De wens om functies te combineren en voorzieningen en levendigheid toe te voegen wordt, met een horecavoorziening aan de (fiets)entree van De Hoef, hiermee ingevuld.

Ligging

Lichtpenweg 6 heeft een uitstekende centrale ligging direct tegenover Station Schothorst, aan de fietsroute naar het centrum van Amersfoort en het Waterwingebied. Uitvalswegen zijn vlakbij en in de naastgelegen wijk Zielhorst, gemakkelijk bereikbaar via de spoortunnel, zijn voorzieningen als een supermarkt en wijkwinkeltjes.

Transformatie De Hoef

De Hoef in Amersfoort is nu vooral een kantoorgebied met een aantal onderwijsinstellingen. Het plan is om dit gebied de komende jaren te veranderen in een stadswijk voor wonen, werken, leren en recreëren.

Klusdagen

Vorige week hielpen jongeren die binnenkort hun intrek nemen op de Lichtpenweg een handje met het leuk en gezellig maken van deze locatie. Zij maakten graffiti doeken om de gangen te pimpen en er zijn buitenmeubelen gemaakt om lekker buiten te kunnen zitten. Een leuke eerste stap om je buren wat beter te leren kennen.

Reacties