Een Willibrord-onderscheiding voor Bertus Beers

Foto:

Op 4 november werd na afloop van de eucharistieviering in de Sint Martinuskerk te Hoogland koorlid Bertus Beers van het Martinuskoor verrast met een Willibrord onderscheiding.

Voordat dit moment was werd hij toegesproken door Locatie raad en pastoraatsgroep voorzitter: Han van Schagen. Hij sprak de volgende woorden tot hem: “Wat is het toch mooi als mensen zich zo lang ergens aan willen verbinden. En Bertus, jij bent daar een sprekend, of moet ik zeggen een zingend voorbeeld van. Al vanaf 1961 was je al aspirant lid en vanaf 1968 werd jij definitief lid van het mannenkoor. Ja, een mannenkoor, dat was zo in die tijd. Jij versterkte de tenoren. Sinds 1975, zoals al gememoreerd, ontstond het gemengd koor, meisjeskoor en mannenkoor gingen samen. Het werd toen Martinuskoor. Ik vind het dan ook mooi dat je deze Willibrord-onderscheiding nu mag ontvangen.”

De Willibrord-onderscheiding is de bisdommelijke onderscheiding van het Aartsbisdom en bestaat sinds 7 november 2001. De Aartsbisschop van Utrecht eert met deze onderscheiding die gelovigen in het bisdom, die betekenisvolle, meer dan gewone verdiensten hebben verricht voor de kerkgemeenschap ter plaatse. Zij is bestemd voor vrijwilligers en niet-pastoraal personeel in dienst van parochies en bisdom met een langdurige inzet.

“Dat gezegd hebbende, wil ik je namens Locatieraad, Pastoraatsgroep en alle parochianen heel erg bedanken en waardering uitspreken voor jouw trouw en inzet.”

Uitreiking onderscheiding

Hierna werd de onderscheiding uitgereikt door Pastoor Joachim Skiba van onze parochie. Het was voor Pastoor Joachim Skiba de eerste keer dat hij voorging in de Sint Martinuskerk.

Reacties

Cookieinstellingen