In beweging voor pleegzorg via onder meer ‘Doneer je sporthek’

Foto: Pleegzorg.nl

Woensdag 31 oktober start de vierde editie van de landelijke Week van de Pleegzorg. In navolging van de succesvolle actie op schoolpleinen in 2017 werven pleegzorgorganisaties, zoals De Rading in Midden Nederland, dit jaar pleegouders via onder meer ‘Doneer je sporthek’. Met die actie wordt in samenwerking met gemeenten sportverenigingen gevraagd een spandoek op te hangen voor pleegzorg, omdat er nog steeds te weinig pleeggezinnen zijn.

Tekort aan pleegouders

Op dit moment telt Nederland circa 23.000 pleegkinderen (van 0 tot 21 jaar) die voor korte of lange tijd niet thuis kunnen wonen. Dankzij landelijke en regionale wervingsactiviteiten nam het aantal nieuwe pleegouders het afgelopen jaar toe. Alleen onvoldoende. Dit betekent dat nog steeds kinderen te lang op een passend pleeggezin wachten. Ook in Midden-Nederland.

Andere activiteiten Week van de Pleegzorg

De Week van de Pleegzorg wordt sportief afgetrapt tijdens de landelijke Pleeggrootouderdag op 31 oktober in De Glind in samenwerking met ‘De spelers vanLucky Ajax’: Sjaak Swart, Simon Tahamata, John Bosman en Dick Schoenaker. Zij spelen een (mini)wedstrijd tegen een team van pleeggrootouders en pleegkleinkinderen.

Naast ‘Doneer je sporthek’ organiseert De Rading tijdens deze actieweek ook andere activiteiten in zowel nauwe samenwerking met gemeenten áls met pleegouders. Dat programma varieert van bijvoorbeeld een pleegzorg(waarderings)bijeenkomst op een stadhuis, tot een informele koffieochtend bij een horecaondernemer, tot een huiskameravond bij pleegouders thuis. Voor het complete programma kijk op de actiesite.

Reacties