Rolstoelhockeyteam Keistadrollers in finale Sporttalent Award

GSVA Keistadrollers
Foto: GSVA Keistadrollers

Het eerste team van de Amersfoortse rolstoelhockeyclub Keistadrollers is genomineerd voor Uniek Sporttalent van het Jaar. Vorig seizoen verdienden zij de eerste plaats in de hockeycompetitie in Regio Oost. Daarmee kwam het team in aanmerking voor de Uniek Sporttalent 2018 Award.  Na een spannende stemronde vorige week, is het E1 team nu door naar de finale!

De GSVA Keistadrollers is een Amersfoortse hockeyclub voor volwassenen en jongeren in een (elektrische) rolstoel. Ondanks de (vaak ernstige) lichamelijke beperkingen van de spelers, zijn zij enthousiast, fanatiek en competitief in hun spel. Wekelijks trainen zij in Sporthal Rustenburg in Amersfoort, en vijf keer per seizoen zetten de teams zich fanatiek in tijdens wedstrijddagen in de regionale competitie. Rolstoelhockey biedt de spelers de mogelijkheid om sociaal, sportief en gezond bezig te blijven. Voor de spelers uit Amersfoort en omstreken is hockey niet zomaar een hobby; het is een ware passie. Deze passie, en natuurlijk de geweldige prestaties van het team, maakte dat de Keistadrollers E1 zijn genomineerd voor de Uniek Sporttalent 2018 Award. Zij zijn daarmee de enige finalist uit de provincie Utrecht.

De verkiezing wordt georganiseerd door Uniek Sporten, een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport. Met deze award worden bijzondere sporters met een beperking in het zonnetje gezet. Naast de titel en eer, verdienen de winnaars een geldprijs ter bevordering van de sportvereniging waar zij lid van zijn. Voor de Keistadrollers zou dit betekenen dat er in Amersfoort en omstreken nog meer sporters met een beperking geholpen kunnen worden zich verder te ontwikkelen, met de juiste materialen, motivatie en begeleiding.

Na een spannende stemronde zijn de Keistadrollers E1 nu door naar de finale. De uiteindelijke winnaar wordt geselecteerd op basis van publieke stemmen én een jury-oordeel. U kunt zelf deze Amersfoortse club supporten door uw stem uit te brengen op www.unieksporten.nl/sporttalent, of door de QR-code te scannen! Stemmen kan tot van 10 oktober tot en met 17 oktober 2018.

Reacties