Controleurs hondenbelasting weer op pad

Foto: Publiek domein

De meeste Amersfoortse hondenbezitters hebben hun hond aangegeven bij de gemeente en betalen daarvoor hondenbelasting. Er staan op dit moment bijna 8.000 honden geregistreerd. Omdat er toch veel mensen zijn die hun hond(en) niet hebben aan- of afgemeld, is controle nodig. Vandaar dat vanaf 8 oktober de hondencontroleurs weer op pad gaan.

Iedereen die één of meerdere honden heeft, is verplicht deze aan te melden bij de afdeling Belastingen van de gemeente. In 2018 betaalt u als eigenaar van een hond € 86,16 per hond per jaar (€ 7,18 per maand). Het kenneltarief is € 172,32. Aanmelden doet u met het aanmeldingsformulier op de pagina Hondenbelasting. Daarvoor heeft u DigiD nodig. U kunt het formulier ook downloaden of deze opvragen bij gemeente Amersfoort via telefoonnummer 14 033.

Legitimatie controleurs

De controleurs bellen aan bij de voordeur en stellen vragen over de aanwezigheid van een hond. Zij legitimeren zich met een legitimatiebewijs van het bedrijf Legitiem B.V. uit Velp. Als in het huis een hond aanwezig is die niet op de lijst van de gemeente voorkomt, dan verzorgt de controleur direct de aanmelding van uw hond. Bent u niet thuis, dan probeert de controleur het later op die dag nog een keer. Treft hij dan ook niemand aan maar vermoedt hij wel de aanwezigheid van een hond, dan laat hij een flyer achter.

Een hond van een ander

Zorgt u structureel voor een hond van iemand anders? Geef dit dan aan bij de gemeente. De controleur weet in dat geval waar de hond en de aanslag thuis horen.

Geen hond meer?

Heeft u geen hond meer of is uw hond overleden? Meld dit dan bij de afdeling Belastingen. Dit kan ook per mail naar [email protected]. Eventueel te veel betaalde hondenbelasting krijgt u terug. Bij overlijden is een kopie van de verklaring van de dierenarts of van het crematorium voldoende. Op de pagina Hondenbelasting kunt u ook online een afmelding doen met uw DigiD of de formulieren downloaden.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties