EK Brons voor Masters ZV Hoogland

Foto:

Zwemvereniging Hoogland reisde van 2 t/m 9 september 2018 met 7 Masters af naar Slovenië voor de LEN: XVI European Masters Championships 2018.

Op de openingsdag van de Europese Masters Zwemkampioenschappen 2018 in Kranj presteerden de Masters van ZV Hoogland uitstekend. Het estafetteteam 4×50 wisselslag mannen 160+, getraind door Joke Kwakkel, pakten het brons en moesten enkel de teams van Roemenië en Kroatië voor zich dulden.
Het welverdiende brons werd binnengehaald in de formatie: Erik Smink (rugslag), Paul De Boer (schoolslag), Eric Kalee(vlinderslag) en Rutger Stam (vrijeslag). Het team zwom met 2:08.13 ruim twee seconden onder haar kwalificatietijd. Yuri van Omme zette op de 200m schoolslag een tijd neer van 2:39.59 en daarmee een prachtige 8ste plaats en een officiele oorkonde.

Ook bij de tweede estafette op dit toernooi lieten de highlanders een goed resultaat zien. De 4 x 50m vrijeslag heren 120+ met Paul de Boer, Yuri van Omme, Erik Kalee en Rutger Stam werden met 1:51.37 zevende van Europa.

Op zaterdag 8 september volgde het Open Water Zwemmen in het prachtige meer van Bled waar namens de Highlanders Renske Eilers op de 3km aan de start kwam. In de categorie Dames 30+ werd Renske uiteindelijk de derde Nederlandse in een tijd van 47:57.4.

Zondag 9 september werd het strijdtoneel voor Yuri van Omme op de 5km. Yuri werd met 1:10.34.3 als de snelste Nederlander zestiende.
Trainster Joke Kwakkel over de behaalde resultaten: “Ik ben echt super trots op mijn Masters. Op het laatste NK Masters in Den Haag lieten we al zien op de goede weg te zijn door Nationale titels op de estafettes te pakken. Dat we nu Brons winnen en derde van Europa zijn is echt super goed gedaan. Als kleine club staan we nu ineens in de schijnwerpers. Met plezier naar het startblok resulteerde in vele persoonlijk records tijdens dit EMK. Missie zeer geslaagd !”.

Reacties