De Hof in Amersfoort kleurt groen

Foto: Koninklijke landmacht

Op donderdag 13 september vindt er op de hof in Amersfoort een bijzondere gebeurtenis plaats. Om 14:45 uur kunt u getuige zijn van een beëdiging van nieuw personeel bij de Koninklijke Landmacht. In dit geval militairen die toetreden tot het Regiment Huzaren van Boreel.

Muzikale omlijsting door het Fanfare Korps Bereden Wapens

De militairen staan aan de start van hun militaire carrière en leggen voor het front van de troepen de eed of belofte af. De beëdiging van de militair vindt zo spoedig mogelijk na de aanstelling en voltooiing van de opleiding plaats. De te beëdigen militairen worden bij diverse eenheden geplaatst.

Geschiedenis Regiment

Op 25 november 1813 ontving Jhr. Willem Francois Boreel namens Koning Willem 1 de opdracht een Regiment Huzaren (Cavalerie) te formeren. Deze datum wordt aangehouden als oprichtingsdatum. Het Regiment moest bestaan uit 641 Huzaren en 677 paarden. Op 9 september 1814 was het Regiment gedeeltelijk geformeerd en werd officieel Regiment Huzaren genoemd.

Op 12 juni 1815 heeft het regiment meegevochten in Quatre Bras en in 1831 aan de tiendaagse Veldtocht. Daarna is het regiment nog ingezet geweest in het voormalig Nederlands Indië, het voormalige Joegoslavië, Irak, Afghanistan en op dit moment in Mali.

Wilt u meer weten over het regiment, kijk dan op: https://www.huzarenvanboreel.nl/.
De ceremonie is openbaar en vrij toegankelijk.

Reacties