Verlate lentekriebels bij de flamingo’s in DierenPark Amersfoort

Bij de flamingo’s in DierenPark Amersfoort is het broedseizoen eindelijk van start. Niet één, niet twee, maar zelfs drie eieren liggen te pronken in de flamingo-nesten.

“Het heeft maar liefst zes jaar geduurd voordat onze flamingo’s weer aan het broeden zijn geslagen”, vertelt dierverzorger Sander Drost. “Na het eerste flamingo-ei vorige week, hebben we er nu nog twee ontdekt.”

Het park heeft veel pogingen gedaan om de flamingo’s aan het broeden te krijgen, zoals aanpassingen in het dieet en het verblijf. “Onlangs hebben we een kalk-ei in een nest gelegd en dat was waarschijnlijk het laatste zetje in de rug voor de flamingo’s”, legt Sander uit. “Een flamingo-koppel heeft hier een eigen ei bovenop gelegd en dit voorbeeld heeft meer flamingo’s doen volgen.”

Of de drie eieren bevrucht zijn, kan het Amersfoortse park niet met zekerheid zeggen. “Dat blijft nog even een verrassing, ook voor ons. Maar de flamingo’s zijn flink aan het broeden en alles ziet er goed uit”, aldus Sander. De Chileense flamingo’s broeden een kleine maand en als alles goed gaat, hoopt het park midden september de eerst nog witte flamingo-kuikens te verwelkomen in DierenPark Amersfoort.

Reacties