Lili en Howick vertrekken op 8 september

Op 8 september vertrekken ze naar Armenië. Lili en Howick waren gisteren te gast in het programma ‘Laat op één’ en maakten dat bekend. ‘Doodsbang zijn we.’

Vrijdag oordeelde de Raad van State in hoger beroep dat de asielaanvraag terecht is afgewezen. Armenië is een veilig land en de kinderen worden niet bedreigd of komen niet in een mensonterende situatie terecht. Het hoger beroep was aangetekend door staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers met het verzoek opnieuw te kijken naar de asielaanvraag. Na 10 jaar procederen zullen de twee tieners, die geboren werden in Armenië en opgroeiden in Nederland, het land moeten verlaten.

Ze weten nog niet waar ze gaan wonen, wie er voor ze gaat zorgen of waar ze naar school gaan. De uitzetting hoeft volgens de Raad van State niet te wachten tot de staatssecretaris heeft voldaan aan alle voorwaarden die de Raad voor de Kinderbescherming zijn vastgesteld.
Moeder Armina is vanwege psychische problemen en haar leefsituatie niet in staat de zorg van de kinderen op zich te nemen.

Er bestaat nog een mogelijkheid dat de twee kinderen met hun advocaat gaan doorprocederen en naar het Europese Hof stappen.

Reacties