Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Tieman-Jansen

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op dinsdag 14 augustus zijn de heer en mevrouw Tieman-Jansen 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen op een dansavond in de zomer van 1955 in een zaaltje bij café Sans Souci aan de Regentesselaan in Den Haag. In die tijd werkte de heer Tieman als cartograaf bij de Meetkundige Dienst in Delft. Mevrouw Tieman-Jansen werkte als verkoopster in een luxe lederwaren winkel in Rotterdam. Zij nam in die tijd meerdere malen de taken van haar moeder over die regelmatig in het ziekenhuis werd opgenomen. Na hun eerste ontmoeting was het bruidspaar onafscheidelijk en in 1958 zijn ze getrouwd.

Ze kregen drie kinderen en vier kleinkinderen. Het echtpaar heeft vijfentwintig jaar in Den Haag gewoond en nog enkele jaren in Uitgeest. Sinds tien jaar wonen ze met heel veel plezier in Amersfoort.

Ze zijn twee keer naar Indonesië geweest, het geboorteland van de heer Tieman, en waren onder de indruk van de natuur en het enthousiasme van de bevolking.

Mevrouw Tieman-Jansen houdt van handwerken en is graag met taal bezig. De heer Tieman houdt van tuinieren en fotograferen. Het geloof speelt een grote rol in hun beider leven.

Het bruidspaar viert het diamanten huwelijk met hun kinderen en kleinkinderen.

Reacties