XL taart voor olifanten van jarig dierenpark

Chef-kok Pierre Wind bereidt een reuzentaart voor de olifanten van DierenPark Amersfoort om de zeventigste verjaardag van het park in stijl te vieren.

“Je snapt dat er voor zo’n taart een bijzonder recept nodig is”, vertelt Pierre. “Zeker dertig kilo’s appels, tien kilo wortels en twaalf kilo andijvie. Dat wordt smullen.”

Aanstaande zaterdag wordt de olifantenfamilie verrast met de taart. Deze familie eet nogal wat, op een dag gaat er wel vierhonderd kilo aan voedsel doorheen, dan kun je niet aankomen met een standaard taartje. “Deze reuzentaart is natuurlijk een topuitdaging die een chef-kok niet aan zich voorbij laat gaan,” aldus een enthousiaste Pierre. “Daarnaast word ik blij van iedereen die goed kan eten…” Gelukkig krijgt de chef hulp van tien bakgrage kinderen en hoeven de appels niet te worden geschild.

Dit jaar bestaat DierenPark Amersfoort zeventig jaar en dat wordt vanaf zaterdag de hele zomervakantie lang gevierd. In het park worden allerlei grootse kinderfeestjes georganiseerd, van schatzoeken tot waterpret tussen de dino’s. De reuzentaart is het startsein van een feestelijke vakantie. “Wanneer je je zeventigste verjaardag viert, hoort daar een taart bij en in dit geval een XL-variant”, vertelt Pierre. “Als kers op de taart maak ik gebruik van meloenen.” De olifantenfamilie kan zaterdagochtend genieten van de taart in DierenPark Amersfoort.

Reacties