Gerard Hilhorst genomineerd voor Gouden Venus van Milo

Foto: Dick van den Berg

De Gouden Venus van Milo is een onderscheiding van het DELA goededoelenfonds voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de Nederlandse samenleving. Voor de winnaar van de verkiezing is een prijs van € 10.000,- beschikbaar om in te zetten voor zijn of haar goede doel.

Eén van de Amersfoortse genomineerden is Gerard Hilhorst. Hij heeft de groeistoornis achrondoplasie. “Kunst en cultuur betekent veel voor mij. Ook op mijn werk bij het Meander Medisch Centrum heb ik daar aandacht voor. Samen met een collega organiseren we diverse culturele activiteiten.” Gerard is betrokken bij veel sociale initiatieven en ziet dat muziek een effectieve therapie is om barrières te doorbreken en mensen te verbinden.”Mijn droom is dat Nederland nog rijker wordt aan kunst- en cultuuruitingen, waar steeds meer mensen met een beperking aan meewerken.Ik hoop dat Amersfoort een pilot zal worden voor heel Nederland, waarin mensen met een beperking actief participeren. Een beperking betekent niet dat je niet mee kan doen, maar kijk naar je mogelijkheden. Het geldbedrag van het DELA Goededoelenfonds wil ik graag besteden aan een bijzonder effectieve therapie namelijk, muziektherapie.”

Om te kunnen winnen heeft Gerard jouw stem nodig. Er kan gestemd worden tot en met 9 september. De winnaar wordt op zondag 23 september bekend gemaakt.

Naast Gerard zijn er nog drie Amersfoorters genomineerd voor de Gouden Venus van Milo.
Suzanne Smit heeft niet aangeboren hersenletsel na een ongeval. Inmiddels fietst ze weer. “Graag zou ik samen met de stichting BuitenGewoonFiets meer mensen met een fietsbeperking laten fietsen. Omdat het samen leuker is, omdat je samen meer kan, omdat beweging het brein stimuleert en omdat je vooruit kijkt.”
Natasja Eversen wil haar ervaringen met de ziekte van Lyme delen met andere lotgenoten. “Hoe mooi is het als ik mijn eigen ervaring zo kan inzetten dat ik anderen verder kan helpen. Hier zou ik dan ook het geldbedrag voor in gaan zetten. Genoeg plannen voor onder andere het contact onder lotgenoten, maar ook het geven van voorlichting, zorgen voor (h)erkenning. Na het afronden van mijn training ervaringsdeskundige in september wil ik deze plannen graag gaan uitwerken. Het geldbedrag zou dan een mooie start zijn!”.
Conny Kooijman heeft een verstandelijke beperking maar dat weerhoud haar er niet van zich als ervaringsdeskundige en beleidsmedewerker in te zetten. “Mijn droom is dat alles toegankelijk wordt voor alle mensen met een beperking. Als ik win, wil ik het geld gebruiken voor het 25-jarig LFB-jubileumcongres voor mensen met een verstandelijke beperking rond 21 juni 2020. Het thema is ‘Werken met (betaalde) ervaringsdeskundigen'”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen