Wicked Jazz Sounds trapt zomerseizoen Observant af

Foto: Richard Alma Photography

Stadspodium de Observant breng gedurende de zomermaanden een speciale concertserie op de historische binnenplaats.

In samenwerking met Jazz Podium Amersfoort staan zeven buitenconcerten gepland van toonaangevende Nederlandse artiesten. Het programma strekt zich uit van jazz en latin tot urban en pop crossovers. Op woensdag 4 juli trapt de Wicked Jazz Sounds Band af met zanger Paul van Kessel. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

De Wicked Jazz Sounds band, die je kent van de befaamde zondagnachten in de Sugarfactory Amsterdam, speelt een energieke mix van jazz, funk, futuristische instrumentale hiphop. Het motto? Dance with a smile!

Sinds kort organiseert Wicked Jazz Sounds ook clubnachten in Tivoli Utrecht. De organisatie wil met deze opening een jonger en diverser publiek bereiken. Tijdens het jazzfestival in Amersfoort staat de hele stad bol van het publiek dat geniet en dat publiek wil de organisatie ook trekken met deze clubavond. De Observant ‘Zomerconcertserie’ heeft de volgende optredens op het programma staan:
4 juli – Wicked Jazz Sounds Band ft. Paul van Kessel
18 juli – Descarga Timbera
1 augustus – Jazz & Jokes – Jeffrey Spalburg (with the Round Midnight Orchestra)
15 augustus – Kim Hoorweg | ‘Tribute to Amy’ & new album songs
29 augustus – Bohemian Groove ft. Joseph Bowie
12 september – Lick & Brains feat Vlijmscherp
26 september – Raad van Toezicht

Vocalist op de openingsavond is Paul van Kessel. Een zanger, singer-songwriter en gitarist met veel ervaring als frontman bij onder meer de Wicked Jazz Sounds clubnachten, The Young Sinatras en New York Round Midnight. Ook speelde hij al meerdere keren op het North Sea Jazz festival en zong als gastvocalist onder andere bij het Royal Orchestra of the Dutch Air Force, The New Cool Collective Big Band, the Metropole Orchestra, the Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de Symphonic Orchestra of the Hessischer Rundfunk. Zijn singles Where’s My Home en Whatever Trouble kan je dagelijks horen op Sublime FM en NPO Radio 2 Soul & Jazz. De band bestaat verder uit saxofoniste Kika Sprangers, toetsenist Tijn Wijbenga, bassist Freek Mulder en Yordi Petit op drums.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.
Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Reacties