Grote kunstmanifestatie in Amersfoort

Foto:

Vanaf 1 juni gaat iktoon van start, de grootste kunstmanifestatie van Nederland. De hele maand kunnen alle 6,4 miljoen kunstenaars van Nederland hun kunsten tonen. Ook Amersfoort staat bol van de activiteiten, waaronder een drietal theatervoorstellingen door Amersical en een concert geheel in het teken van Disney.

Tijdens de iktoon-maand hoeft niemand zich te vervelen in Amersfoort. Er is van alles te doen! Zo kun je uit volle borst meezingen tijdens de meezingavond van Forevergreens. Op zaterdagavond 2 juni brengt het jonge Amersfoortse koor nummers van alle tijden ten gehore in de Emmaüskerk. In datzelfde weekend brengt muziektheatervereniging Amersical een drietal sprankelende voorstellingen ten tonele over het leven van de Mersicalkatten uit Amersfoort: Amersicats. En Disneyfans opgelet: op 16 juni geeft de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging in de Dissel een heus Disneyconcert. Een uitje voor het hele gezin met nummers van onder andere Beauty and The Beast, Aladdin en Frozen.

Benieuwd wat er nog meer in de buurt te doen is? Bekijk hier het volledige programma.

Over iktoon

Met zo’n 78.000 deelnemende kunstenaars, 3500 evenementen en 185.000 bezoekers is iktoon de grootste kunstmanifestatie van Nederland. Op meer dan duizend locaties in circa 130 gemeenten, worden voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen georganiseerd. Iktoon biedt alle 6,4 miljoen kunstenaars die Nederland rijk is hiermee een podium. Iedereen die een creatieve hobby heeft en dit wil laten zien, kan een evenement aanmaken. Door het hele land zijn kunstzinnige activiteiten te doen, bekijk het volledige programma op https://iktoon.nl/agenda.

Reacties