Wie wordt Nederlands kampioen knikkeren?

Foto: Publiek domein

In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen weer met elkaar de strijd aan om zich ‘Nederlands kampioen knikkeren’ te mogen noemen.

Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 17e keer het Univé NK Knikkeren, mede om buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Met meerdere voorrondes door heel Nederland en één spetterende finale kent het knikkerseizoen 2018 weer een mooi speelschema. Op 30 mei vindt de voorronde plaats in de gemeente Amersfoort bij het Juliana van Stolbergpark. 

Jaarlijks terugkerende buitenspeel activiteit

Al sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Waar de eerste jaren slechts enkele tientallen kinderen meededen, is het evenement inmiddels gegroeid naar een evenement met duizenden kinderen. Dit oer-hollandse spelletje is een echte buitenactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen.

Landelijk bereik

Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Op 26 april is Oegstgeest de eerste gemeente waar de voorronde heeft plaatsgevonden. Hierna trekt het NK Knikkeren het land. Per knikkerkampioenschap kwalificeren de beste zestien zich voor een plaats in de finale op zaterdag 16 juni in Ouwehands Dierenpark.

Gratis deelname

Alle basisscholieren van groep 3 t/m 8 (6- 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren. Deelname is volledig gratis en kinderen kunnen zich inschrijven op onze compleet vernieuwde website www.nkknikkeren.nl. Op deze website staat tevens het speelschema van het NK Knikkeren 2018. Naast de knikkerwedstrijden kunnen kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikkerraden en knikker sjoelen.

Finale in Ouwehands Dierenpark

Op zaterdag 16 juni is de grote finale van het NK Knikkeren. Op deze dag verwelkomt de knikkerhoofdstad van Nederland, Rhenen, zo’n 1000 knikkeraars uit het hele land. Tijdens deze spetterende finale dag werken we langzaam naar de grote finale toe die plaatsvindt in de arena op de grootste knikkerbaan van Nederland.

Univé stimuleert als hoofdsponsor het buitenspelen

Univé is voor het zevende jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren waarbij de nadruk ligt op het belang van sporten en buitenspelen. Sinds jaar en dag is Univé betrokken bij vele sportevenementen en zo ook het NK Knikkeren. Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen, omgaan met winst en verlies en Univé ondersteunt deze maatschappelijke doelen. Van buitenspelen komt buitensporten.

Reacties