Locoburgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Vaarties-Van der Laan

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op dinsdag 29 mei zijn de heer en mevrouw Vaarties-Van der Laan 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Hans Buijtelaar bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Het bruidspaar heeft elkaar in mei 1956 ontmoet in de Gereformeerde Kerk in Delfshaven/Rotterdam. Ze woonden lange tijd in Hoogvliet en Vlaardingen en sinds 1991 in Amersfoort. Ze werkten beiden als stoffeerders. Mevrouw Vaarties-Van der Laan deed het naaiwerk en de heer Vaarties bekleedde meubels, trappen en legde vloerbedekking. Hij mocht ook vijf maanden meevaren met de Holland-Amerika Lijn om daar alle stoelen te bekleden. Dat was een hele bijzondere ervaring.

Het echtpaar heeft drie dochters, negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Het is een warm en hecht gezin. Ze hielden van kamperen en gingen vaak en graag met elkaar een weekendje weg. Ook alle kleinkinderen en achterkleinkinderen komen graag bij hun (over)grootouders. Het is altijd gezellig.

Mevrouw Vaarties-Van der Laan houdt van puzzelen, breien en lezen. De heer Vaarties zingt heel graag en zat vroeger in een mannenkoor.

Het bruidspaar heeft het diamanten huwelijk in kleine kring gevierd met familie.

Reacties