Tips voor Koningsdag

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Ben je vrij  met Koningsdag en wil je hier optimaal van genieten? Wij zetten een paar leuke tips voor je op een rijtje.

Onze Lieve Vrouwetoren – 26 april

Stijg boven de drukte uit op Koningsavond door de Onze Lieve Vrouwetoren te beklimmen. De rondleidingen beginnen om 19.30, 20.00 en 20.30 uur, inclusief oranjebittertje na de beklimming. Reserveren kan via de ticketshop.

Koningsnachtrun – 26 april

Begin Koningsdag goed en sportief door donderdagavond deel te nemen aan de Koningsnachtrun, georganiseerd door LoopNu. De social run van 5 km start om 20.30 uur en begint op de Groenmarkt. De route voert door de binnenstad van Amersfoort met afsluitend live muziek. Inschrijven en meer informatie via deze link.

Nachtje doorhalen

Niet genoeg gedanst op de pleinen in Amersfoort in de avonduren? Dan kun je de nacht doorhalen bij FLUOR met Super Zwoel of in café Miles.

LEEF marathon Hoogland – 27 april

Is 5 kilometer niet genoeg? Dan dan op Koningsdag mee met de LEEF marathon in Hoogland. In een team van drie personen leg je lopend, fietsend en etend 42 kilometer af. Je finishtijd doet er niet toe. Gezelligheid, hapjes en socializen onderweg juist wel!

Festiviteiten in de binnenstad/Nieuwe Stad – 27 april

Slenter lekker rond over de kleedjesmarkt (Langestraat, Vathorst, Bloemendalseweg en Nieuwland), drink een drankje in de biergarten van De Nieuwe Stad, smash een bal tijdens het beachvolleybaltoernooi op Het Lieve Vrouwekerkhof, doe mee met de gekste oranjespelen op het Eemplein of ga los op ga met de voetjes van de vloer op de Groenmarkt of De Hof.

Hou er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten vanwege de festiviteiten. De bereikbaarheid van de binnenstad kun je hier terug vinden.

Reacties