Oplichter achter valse e-mail ‘ING’ wil jouw bankgegevens

Foto: opgelicht.avrotros.nl

“Opgelicht” waarschuwt in haar uitzending van 17 april voor een e-mail van de ING die in omloop is. Daarin wordt medegedeeld dat de bank gaat stoppen met het gebruik van TAN-codes. Dit nieuws is niet nep, de e-mail wel. Let dus op!

In de toekomst kun je volgens het bericht enkel nog gebruik maken van de mobiele app om je betalingen te bevestigen. De afzender van de e-mail zegt dat deze keuze gemaakt is voor jouw eigen veiligheid.  Het gebruik van TAN-codes zou namelijk gevoelig zijn voor criminaliteit.

Online bankieren uitgeschakeld

Tot de TAN-codes worden afgeschaft, voert de zogenaamde ING een beveiligingsupdate in om de TAN-procedures toch veilig te laten verlopen. Om deze beveiligingsupdate in te stellen, dien je op ‘nu beveiligen’ te klikken. Als je dit niet binnen twee weken doet, wordt jouw online bankieren tijdelijk uitgeschakeld. Laat je niet bang maken door dit urgente bericht. Dit is een oplichtingstruc die afzenders van phishingmails vaker gebruiken om je te misleiden.

Phishingsite

Nadat je op ‘nu beveiligen’ hebt geklikt, kom je op een website terecht die sprekend lijkt op de website van ING. Het is echter een phishingsite, ING heeft niets met dit bericht te maken. Dit kun je onder andere zien aan de URL (in de adresbalk) van de phishingsite. Deze komt niet overeen met die van de bank. Log niet in op deze website! Doe je dit wel, dan vallen jouw bankgegevens in handen van criminelen.

Per direct naar de prullenmand

We adviseren je dit bericht per direct naar je prullenmand te verslepen. Zo voorkom je dat oplichters met jouw bankgegevens aan de haal gaan. Wil je meer weten over phishingmails? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Bron: opgelicht.avrotros.nl/

Reacties