Snel parcours Hooglandse Dorpsloop

Foto:

Het parcours van de 34e Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop op woensdagavond 16 mei 2018 is snel.

Veel lopers zien het dan ook als een ideale mogelijkheid om hier een 10 km testwedstrijd of persoonlijk record neer te zetten.

Dat het parcours snel is, komt omdat het vlak en verhard is. Voor een groot deel gaat het over asfalt. Het overige deel is egaal met betonstenen bestraat. Wel zijn er behoorlijk wat ruime bochten in het parcours. De ronde moet vijfmaal gelopen worden. Dat het een avondwedstrijd is, de start van de prestatieloop is ook om 20:00 uur, is eveneens een voordeel. De temperatuur is dan wat gezakt en de wind valt meestal weg.

De Atletiekunie heeft de Hooglandse Dorpsloop vorig jaar gecertificeerd. Het parcours van 10 km voor de prestatieloop en wegwedstrijd is hiervoor officieel opgemeten. De parcoursmeting komt exact uit op 10.002,04 meter. Samen met de tijdregistratie door Racetimer voldoet de Hooglandse Dorpsloop daarmee aan de vereisten om de gelopen tijden officieel te erkennen. De in de Hooglandse Dorpsloop gelopen tijd is nu bijvoorbeeld geldig voor 10-bestenlijsten en zelfs voor de erkenning van nationale en internationale records.

Voorafgaand beginnen om 18:00 uur met afzonderlijke kampioenschappen voor jongens en meisjes voor basisscholen in en nabij Hoogland en een jeugdloop voor iedereen. Voor de kinderen die via hun basisschool meedoen is de deelname gratis. De deelname staat open voor kinderen vanaf groep 3. Per groep is er een kampioenschap. Het parcours voor de scholieren en jeugdloop is ook opgemeten door de Atletiekunie. Dit parcours bedraagt precies 1.129,32 meter.

Inschrijven kan op de website www.hooglandsedorpsloop.nl. Hier is meer informatie te vinden en kan ook inschrijvingsformulier voor de basisscholen in en nabij Hoogland gedownload worden. De deelname is voor deze scholieren gratis. Van alle anderen wordt een beperkte bijdrage gevraagd.

Reacties