Muziekavonden van Muziek opMaat Amersfoort een groot succes

Foto: Muziek opMaat Amersfoort

Op donderdag 22 en vrijdag 23 maart  vonden voor het tweede achtereenvolgende jaar muziekavonden plaats in Kerkgebouw De Brug aan de Schuilenburgerweg 2 Amersfoort.

Op donderdag speelden de jongeren en vrijdag waren de volwassenen aan de beurt. Muziek opMaat Amersfoort is een samenwerkingsverband van docenten met een zelfstandige muzieklespraktijk in Amersfoort en omgeving. Alle leden zijn professioneel geschoolde docenten die zich sterk maken voor duurzaam, hoogwaardig en kleinschalig muziekonderwijs.

Repetoire

Meer dan 50 leerlingen van docenten die verbonden zijn aan  Muziek opMaat Amersfoort speelden op de muziekavonden samen en lieten prachtige vertolkingen horen van  muziek uit 4 eeuwen repertoire: van de barok van Bach via de romantiek van Schumann en Mendelssohn tot musicalsongs van de 21ste eeuw. De instrumenten piano, viool, fluit, harp, zang, panfluit, met cello en accordeon als gastdeelnemers waren vertegenwoordigd.

Repeteren

De afgelopen weken is door de docenten met hun leerlingen veel tijd gestopt in het repeteren. Docent Karen van Dellen: “Voor mij is de grootste lol van zo’n project het proces dat vooraf gaat aan de uitvoering. Ik zie voor me hoe in heel Amersfoort kinderen en volwassenen repeteren aan hun partijen om vervolgens met hun violen op hun rug, harpen achterin de auto, dikke sjaals om zangkelen samen te gaan oefenen. Bij mij thuis waren op een avond 3 docenten met hun leerlingen aan de slag. Behalve de prachtige muziek die gaandeweg steeds meer vorm krijgt ontstaan er nieuwe verbanden, er worden inzichten gedeeld en dat leidt letterlijk tot meer harmonie. Muziek verbindt!”

Avonden vol amateurmuziek

Dit alles resulteerde in twee avonden amateurmuziek vol intieme, vrolijke, dramatische en komische werken in wisselende ensembles. De vrijdag werd afgesloten met een gelegenheidskoor o.l.v. dirigent Árpád Schgermann geformeerd door (zang)leerlingen en docenten die eens iets anders deden dan piano- fluit- of vioolspelen.

De avonden zijn een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij ieder jaar nieuwe combinaties worden gevormd. Voor meer  informatie: www.muziekopmaatamersfoort.nl

Reacties