Ieder kind op schoolreisje of muziekles!

Foto: Publiek domein

Ieder kind moet mee kunnen doen. Sporten, muziekles, scouting, schoolreisje. Ook als u dit zelf niet kunt betalen, kan je kind meedoen aan leuke activiteiten.

Kindpakket

Daarom heeft de gemeente Amersfoort een Kindpakket met verschillende regelingen voor kinderen die in Amersfoort wonen. Zo kan je kind kan via het Jeugdsportfonds een vergoeding krijgen voor lidmaatschap van een sportvereniging en voor sportkleding. Ook zwemles wordt vergoed.
Via het Jeugdcultuurfonds kun je een vergoeding krijgen voor lidmaatschap van een toneelclub, muziekschool, scouting of andere culturele activiteit bij een vereniging. En ook voor eventuele attributen zoals een instrument.
En via Stichting Leergeld kun je voor je kind een vergoeding krijgen voor activiteiten op school en buiten school. Zoals voor een schoolreisje, een fiets om naar school te komen of benodigdheden voor school zoals een laptop of studiemateriaal.

Aanvragen

Bekijk de voorwaarden en vraag aan. Wat hulp nodig? De medewerkers van IndeBuurt033 helpen je graag met het invullen van formulieren. Heb je al een klantmanager bij de gemeente? Dan kan hij of zij je ook helpen.

Reacties