Groot Lijsttrekkersdebat in het Eemhuis

Foto: gemeente Amersfoort

Woensdag 14 maart om 19.30 uur vindt in de hal van het Eemhuis aan het Eemplein het Groot Lijsttrekkersdebat plaats.

Lijsttrekkers van nieuwe en gevestigde partijen in Amersfoort gaan met elkaar in debat over verschillende onderwerpen. Inwoners van Amersfoort zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De Amersfoortse politici debatteren heel wat af gedurende de laatste weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Maar dit groots opgezette debat kan wel eens het hoogtepunt worden van al deze verkiezingsactiviteiten. Naast de lijsttrekkers komen ook bezoekers aan het woord: wat vinden ze van de ingenomen standpunten? En, los daarvan: wie is de beste spreker?

De thema’s die op 14 maart aan de orde komen zijn onder andere:
• waar gaat het grote geld naar toe?
• raadpleging burgers
• duurzaamheid
• groei of geen groei van Amersfoort

De presentator/ceremoniemeester is RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk. De lijsttrekkers gaan eerst twee aan twee in een kort debat aan de hand van zorgvuldig geformuleerde stellingen. De bevindingen worden daarna aan de andere lijsttrekkers voorgelegd, en weer later aan het publiek. Co-presentator Daan Bleuel (De Stad Amersfoort) gaat daarbij met een microfoon de zaal in.

Optreden De Buren
Aan het begin en tot slot treedt het duo Cees van Weerd (zang, teksten) / Antoine van Roemburg (piano, zang) op. Al ruim dertig jaar vormen ze het cabaretduo De Buren. Ze behoren beslist tot de vele goed bewaarde geheimen van de keistad. Menig politicus trekt echter bleekjes weg zodra hij of zij door het gevreesde tandem op de hak wordt genomen.

Live Uitzending
Het debat is ook live te volgen op de homepage van www.bibliotheekeemland.nl en op de site van www.rtvutrecht.nl. Via twitter kan er met de hashtag #debat033 meegepraat worden.

Het Groot Lijsttrekkers Debat wordt georganiseerd door de BDU/De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de Bibliotheek Eemland.

Reacties